image
Sursa foto: polițiadefrontieră.ro

Contrabandă cu țigări: Doi șoferi de autocar cu destinația Italia, un fost și un actual angajat vamal, reținuți

Doi șoferi de autocar cu destinația Italia, un fost și un actual angajat vamal, au fost reținuți pentru 72 de ore într-un dosar de contrabandă cu țigări. Reținerea celor patru persoane cu vârste cuprinse între 35-45 de ani a avut loc în urma unor percheziții efectuate de PCCOCS și Serviciul Vamal astăzi în Chișinău, dar și în afara orașului.

„Oamenii legii au stabilit că un grup de persoane au implementat o schemă infracțională specializată în contrabandă cu țigări, prin scoaterea lor din țară, prin locuri stabilite pentru controlul vamal, însă prin tăinuirea lor de autoritățile din Moldova. Marfa de contrabandă a fost reținută de autoritățile din România, care declară că cele aproape 40.000 de pachete de țigări sunt de proveniență din Republica Moldova și au fost depistate într-un autocar cu destinația Italia”, informează PCCOCS.

Cazul a fost documentat în aprilie de autoritățile de peste Prut, atunci când captura de țigări a fost indisponibilizată, după ce a fost stabilit faptul că aceasta aparținea șoferului autocarului, un bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română, precum și șoferului de rezervă, care intenționau să o vândă pe piața neagră din Italia.

Astfel, astăzi în urma perchezițiilor desfășurate de PCCOCS și Serviciul Vamal, cei doi șoferi, precum și un fost și un actual angajat vamal au fost reținuți pentru 72 de ore. Urmează ca procurorii PCCOCS să examineze necesitatea solicitării în instanța de judecată a aplicării arestului preventiv în privința bănuiților.

politiadefrontieră.ropolitiadefrontieră.ro
politiadefrontieră.ropolitiadefrontieră.ro

comentarii: