image
Sursa foto: jurnal.md

Continuă să fie aduse batalioane de alegători din Transnistria: În unele secții de votare oamenii nici nu încap // FOTO

Mesajele despre alegători din Transnistria, aduși organizat cu zecile, dacă nu cu sutele de autocare, nu mai contenesc. Oamenii care ne scriu afirmă că cetățenii din stânga Nistrului primesc pentru un vot în jur de 400 de lei.

În satul Varnița, raionul Anenii Noi, secțiile de votare sunt pline cu cetățeni din stânga Nistrului. Potrivit localnicilor, primele autocare au ajuns în localitate aproape de ora 7. Oamenii din Varnița mai spun că alegătorii aduși organizat au fost instruiți instruiți de către angajații companiei Sheriff să voteze cu PD, iar drept răsplată li se dau câte 20 de dolari.

Alți cetățeni au fost aduși la Varnița pentru a vota cu PSRM, în schimbul a 400 de lei. „Dacă Dodon a dat autocare ca să aducă lumea încoace, trebuia să gândească cu capul. Mi-a spus o doamnă că vineri la dânșii la „zavod” au venit și au întrebat dacă au cetățenia RM. Dacă da, vă dăm 400 de lei ca să votați pentru Dodon”, a spus o femeie venită de la Tiraspol, într-o intervenție live difuzată de activistul Valeriu Pașa.

Și la Ustia, Dubăsari, alegătorii au fost aduși organizat. Din imaginile surprinse de jurnalista Svetlana Corobceanu se vede cum oamenii pur și simplu nu încap în secția de votare.

Și la secția de votare din Sănătăuca, raionul Florești, oamenii aduși organizat din Transnistria ar primi câte 400 de ruble transnistre și 20 dolari pentru un vot.

SănătăucaSănătăuca

Aceeași situație s-a înregistrat și la Căușeni. „Mii de cetățeni din Transnistria sunt aduși organizat, de la prima oră, ca să voteze”, scrie Vlad Gîra, potrivit căruia un vot costă 20 de dolari.

Autocare pline cu alegători din regiunea transnistreană au fost aduse şi la Șoldănești.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: