image
Sursa foto: jurnal.md

Judecătoriile, dotate cu noi echipamente în valoare 5,8 mil. de lei, proiect finanțat de USAID

Judecătoriile au fost dotate cu echipamente IT prin intermediul Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”, în valoare de 5,8 mililoane de lei.

Suportul în cadrul proiectului include sisteme de înregistrare audio a ședințelor de judecată „Femida”, echipamente pentru distorsionarea imaginii și a vocii pentru audierea martorilor în condiții sigure, echipamente pentru audierea în condiții prietenoase a minorilor și victimelor violenței, info-chioșcuri pentru informarea publicului cu privire la agenda ședințelor și activitatea instanțelor și altele. Valoarea totală a echipamentelor depășește 5,8 milioane de lei.

Folosirea acestor echipamente va facilita accesul la justiție pentru toate categoriile de cetățeni, precum și va contribui la implementarea conceptului de instanță prietenoasă publicului prin crearea condițiilor necesare ca justițiabilii să-și apere drepturile, iar instanțele judecătorești să răspundă cât mai eficient la solicitările publicului.

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” este o inițiativă realizată cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul își propune să susțină judecătoriile în aplicarea celor mai bune practici și standarde internaționale pentru a deveni mai accesibile, transparente și prietenoase pentru justițiabili și să asigure extinderea bunelor practici la nivel național.

Noutăţile partenerilor

comentarii: