Astfel, în cadrul investigațiilor desfășurate de PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate s-a stabilit că începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, incluzând date denaturate privind veniturile și cheltuielile s-au eschivat de a la achitarea TVA-ului în sumă de peste 3 mln de lei.

În continuare, urmărind un scop de profit, factorii de decizie a întreprinderilor nominalizate, depunând acte cu conținut fals, au beneficiat de restituirea Taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu suma de aproximativ 1 milion de lei.

În urma măsurilor speciale de investigație a fost stabilit faptul că persoane din cadrul întreprinderilor vizate ar fi determinat un angajat al Serviciului Fiscal de Stat, să emită o decizie favorabilă privind restituirea din sumei de aproximativ 1 milion de lei.

Astăzi, procurorii și ofițerii PCCOCS în comun cu Serviciul de Informații și Securitate au fost efectuate percheziții la domiciliile factorilor de decizie al întreprinderilor nominalizate mai sus, la sediile întreprinderilor, precum și în biroul de serviciu a unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Până la această etapă, au fost reținute două persoane pe un termen de 72 ore, iar alte două persoane sunt audiate în calitate de bănuiți.

Dacă vor fi găsiți vinovați de săvârșirea infracțiunii incriminate suspecții riscă pedeapsa cu închisoarea penal, închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.