"Nu mă pot gândi la posibilitatea de a părăsi Barca. În cazul în care clubul doreşte asta, nu este nicio problemă. În multe momente am avut posibilitatea de a părăsi clubul, au fost multe cluburi interesate care erau gata să achite şi clauza de reziliere, însă nimic nu m-a făcut să-mi doresc să plec. Repet, dacă clubul şi-ar dori să plec, nu ar fi nicio problemă", a declarat starul argentinian, într-un interviu exclusiv acordat Mundo Deportivo.

Sextuplul câştigător al "Balonului de Aur" regretă demiterea fostului antrenor, Ernesto Valverde, şi l-a caracterizat pe actualul "principal", Quique Setien.

"Mi-a părut rău pentru Valverde, un antrenor mare şi un antrenor foarte bun. În multe meciuri vina a fost mult mai mare a noastră decât a lui. Însă este mai uşor să schimbi antrenorul decât toţi jucătorii, iar antrenorii ştiu asta. Setien este foarte apropiat de noi, e foarte atent la detalii, vorbeşte mereu despre el. E normal să existe fluierături după anumite rezultate", a mai spus Messi.

Lionel Messi nu a ocolit nici subiectul conflictului cu directorul sportiv Eric Abidal, pe care l-a pus la zid după ce francezul vorbise despre problemele din vestiar dintre jucători şi fostul antrenor, Ernesto Valverde.

"Nu ştiu ce i-a trecut prin cap ca să spună asta, însă am răspuns pentru că m-am simțit atacat. Am simțit că ataca jucătorii. Deja se spun o grămadă de lucruri despre vestiarul nostru, cum că noi conducem totul, că aducem și dăm afară antrenori, în special despre mine, că am deja multă putere și iau decizii.

M-a deranjat că a spus asta o persoană din club, un director sportiv. Să pună jucătorii în mijlocul unei demiteri precum cea a lui Valverde mi s-a părut o nebunie. El este cel care ia deciziile și trebuie să se ocupe de asta. Pentru asta am ieșit să lămuresc, știam că nu puteam lăsa să treacă asta și directorul sportiv să mă atace în asemenea mod", a mai afirmat sud-americanul.

Lionel Messi a jucat toată cariera de senior la Barcelona, unde a sosit încă de la vârsta de 12 ani.