image
Sursa foto: AFP

Un lac din Patagonia a devenit roz peste noapte; Cum s-a produs fenomenul

Un lac din Patagonia, Argentina a devenit roz peste noapte. Experții spun că a fost o deversare de substanțe chimice.

Experții și activiștii spun că schimbarea culorii lacului a fost provocată de un lichid de culoare roz, sulfura de sodiu, un produs antibacterian utilizat în fabricile de pește, care contaminează și pânza freatică a râului Chubut și alimentarea cu apă a orașelor din regiune.

Un lac din Patagonia a devenit roz peste noapteUn lac din Patagonia a devenit roz peste noapte

Pablo Lada, un activist de mediu care locuiește în zonă, dă vina pe guvern, în timp ce Juan Micheloud, Șeful Gărzii de Mediu din provincia Chubut, a spus pentru AFP că substanțele chimice vărsate în apă nu sunt dăunătoare: „Culoarea roz nu provoacă daune și va dispărea în câteva zile“.

Șeful Gărzii de Mediu din provincia Chubut, Juan Micheloud, a declarat pentru AFP că substanțele chimice vărsate în apă nu sunt dăunătoare: „Culoarea roz nu provoacă daune și va dispărea în câteva zile”, scrie Digi24.ro

Deși incidentul a avut loc în urmă cu patru zile, lacul este în continuare roz.

Lacul, cu o suprafață de 10 până la 15 hectare, este situat în parcul industrial din Trelew, care a fost fondat de coloniștii galezi în urmă cu peste 150 de ani. Pescuitul este important pentru cei 600.000 de locuitori din Chubut, alături de agricultură, industria alimentară și turism (bazat pe balenele de lângă Puerto Madryn și pinguinii din Punta Tombo).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: