image
Sursa foto: border.gov.md

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune regimul de carantină la intrare în RM

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a virusului Covid, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Lista intră în vigoare începând cu ziua de luni, 19 iulie.

Potrivit Ministerului Sănătății, indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova reprezintă rata de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 de cazuri la 100.000 de persoane.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Documentul îl găsiți aici.

Amintim că ieri Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a stabilit noi reguli cu privire la intrarea pe teritoriul R. Moldova, dar și măsuri care vizează prevenirea răspândirii COVID-19, în contextul riscului sporit de import a noilor variante Covid, precum și de răspândire a acestora pe teritoriul RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: