image
Sursa foto: nypost.com

Ungaria trimite un robot în căutarea apei pe Lună; Compania din Budapesta, sprijinită de NASA

Ungaria a dezvoltat un rover în miniatură pentru a se alătura căutării de apă de pe Lună. Dispozitivul cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr şi este denumit Puli, scrie DC News.

Numit după o rasă de câini maghiară, rover-ul Puli este o platformă low-cost, concepută pentru a transporta diverse lucruri și concepută să ajute la identificarea hidrogenului pe suprafața Lunii. Cu o greutate mai mică de 400 de grame, scopul său este de a testa gheața prin identificarea și cartografierea conținutului de hidrogen subteran al solului lunar.

„Este capabil să compare diferite niveluri de radiație, pentru a găsi apă.”, a spus Matyas Hazadi, şeful departamentului de inginerie al Puli Space Technologies, compania care a produs rover-ul şi care are sediul la Budapesta.

NASA a confirmat anul trecut existenţa apei pe Lună, care, prin urmare, poate fi o potenţială sursă de combustibil pentru rachete, rehidratare şi oxigen. Compania din Budapesta a fost sprijinită financiar de NASA pentru dezvoltarea rover-ului Puli. Dispozitivul a fost testat în Maroc şi Hawaii, pe suprafeţe similare cu cea de pe Lună și ar putea ajunge în spațiu anul viitor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: