image
Sursa foto: elewanacollection.com

Unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi a murit

Unul dintre cei mai mari elefanţi din Africa, pahiderme ai căror colţi uriaşi ajung până la pământ, a murit din cauze naturale, a anunţat miercuri Serviciul pentru fauna sălbatică din Kenya (KWS).

"Marele Tim a fost unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi. Acest elefant celebru a murit marţi dimineaţă la vârsta de 50 de ani", a anunţat KWS într-un comunicat.

Elefantul a murit din cauze naturale în Parcul Amboseli, în sudul Kenyei. Trupul său va fi transportat în capitala Nairobi unde va fi împăiat pentru a fi expus la Muzeul naţional, a adăugat KWS.

Tim a supravieţuit atacurilor braconierilor şi ale fermierilor mânioşi, scrie Agerpres. Medici veterinari ai KWS i-au acordat îngrijiri medicale elefantului după ce acesta a fost atacat cu o suliţă care i-a străpuns urechea şi s-a rupt în zona umărului.

Activiştii pentru mediu estimează că în Africa mai trăiesc doar câţiva zeci de elefanţi ai căror colţi ating pământul. Ei sunt ţinta preferată a braconierilor care caută elefanţi cu cei mai lungi fildeşi.

În ultimul deceniu, numărul elefanţilor africani s-a redus cu 110.000 ajungând la 415.000 de exemplare, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN). Aproximativ 30.000 de elefanţi africani sunt în fiecare an victime ale braconajului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: