image
Sursa foto: focus.de

Magazinele duty-free ar putea beneficia din nou de facilități fiscale: „Dodon îi cedează lui Șor controlul asupra vămii”

Magazinele duty-free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic ar putea obține, din nou, dreptul de a vinde mărfuri accizabile fără a plăti accizele.

Un amendament în acest sens la politica fiscală pentru 2021 a fost înaintat de fracțiunea Partidului Șor, atrage atența deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu mare greu am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor duty free de la intrarea în țară și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate (alcool, țigări etc.). Iată că acum, la inițiativa fracțiunii Șor, se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele”, a comentat legislatorul.

Același amendament propune ca, în locul Agenției Servicii Publice, licența pentru acest tip magazine să fie eliberată de Serviciul Vamal.

„Semn că zvonurile cu privire la aceea că Dodon îi cedează controlul asupra vămii lui Șor sunt reale. Să vedem ce va face guvernul și dacă va susține sau nu această propunere”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

Precizăm că politica fiscală pentru 2021 au fost votată în prima lectură de coaliția nedeclarată PSRM-Șor, fără dezbateri și posibilitatea de a acorda întrebări.

duty freeduty free

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: