Cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri. Ilegalitatea a fost documentată în baza unor informații operative ale ofițerilor de investigații ai Poliției de Frontieră, echipa mixtă de control redirecționând autoturismul spre verificări detailate.

În  cadrul controlului a fost antrenat și câinele specializat al Vămii, care a semnalat prezența produselor din tutun în mai multe spații ale mijlocului de transport, motiv pentru care a fost luată decizia demontării acestora.

În rezultatul acțiunilor de specialitate, funcționarii vamali au ridicat peste 97 000 de țigarete de diferită marcă, fără acte de proveniență. Acestea erau disimulate în spații special amenajate, improvizate în aripile din față și spate ale mașinii, podea, praguri, portbagaj, panou și lonjeroanele din spate ale autovehiculului.

Atât țigaretele, cât și mijlocul de transport au fost ridicate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate, în conformitate cu legislația în vigoare.