Pretinșii polițiști sunt patru indivizi cu vârste cuprinse între 25 și 34 ani. Aceștia s-au prezentat la ușa victimei ca angajați ai poliției și au declarat că vor percheziționa domiciliul acesteia, pe motiv că ar poseda droguri.

Ulterior, aceștia au aplicat violență fizică asupra victimei și au pretins suma de 40 de mii de lei, după care în prezența acesteia i-au sustras bunuri materiale.

Mai mult, indivizii au urcat-o pe victimă cu forța în automobil și au transportat-o într-o fâșie forestieră, unde au continuat maltratarea ei, de asemenea pentru scopul obținerii mijloacelor financiare. Însă, toate acestea au fost filmate de către suspecți înșiși, iar ofițerii de poliție au intrat în posesia înregistrărilor. În urma măsurilor efectuate, aceștia au fost reținuți, iar PCCOCS a obținut în instanța de judecată aplicarea arestului în privința acestora.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate în perioada iunie-septembrie 2019, sub conducerea procurorilor PCCOCS, în colaborare cu Direcția combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații și Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție.