image
Sursa foto: petshom.ro

Un chinez, amendat pentru că a încercat să scoată ilegal din Sri Lanka 200 de scorpioni vii

Un chinez arestat pentru a încercat să scoată din Sri Lanka 200 de scorpioni vii pentru a-i duce în China, probabil pentru a le extrage veninul, a fost amendat şi eliberat, au declarat miercuri oficiali vamali, relatează dpa.

Cetăţeanul chinez, în vârstă de 30 de ani, a ascuns 200 de scorpioni în bagaj, însă a fost prins luni după ce i s-a cerut să-şi trimită geanta să fie scanată la vamă.

„Bărbatul a susţinut că voia să-i vândă ca animale ornamentale, însă credem că intenţiona să extragă veninul necesar în scopuri medicale", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului vamal, Sunil Jayaratna.

Cetăţeanul chinez, care a ajuns în Sri Lanka cu o viză de turist, a călătorit în mai multe sate din ţară şi a strâns scorpionii cu ajutorul localnicilor.

„Bărbatul pare să aibă experienţă în contrabanda cu astfel de animale, având în vedere că a ascuns scorpionii într-un compartiment special pregătit în bagaj", a mai spus oficialul sri-lankez, scrie Agerpres.ro.

Cetăţeanul chinez a fost amendat cu 100.000 de rupii (552 de dolari). El a plătit amenda şi a plecat din ţară.

Este nevoie de autorizaţie pentru a exporta scorpioni, orice animal sau specii de plante din Sri Lanka şi oricine doreşte să face acest lucru trebuie să dea o declaraţie detaliată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: