image
Sursa foto: Jurnal.md

Alerte cu bombe în tot Chișinăul: Parlament, Guvern, Aeroport, spitale, judecătorii și alte instituții, evacuate

Alerte concomitente cu bombe la mai multe instituții de stat, printre care și Guvernul și Președinția, dar și judecătorii, spitale, centre comerciale.

UPDATE 15:15 // Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat deja activitatea în regim normal, după ce s-a confirmat că cea de-a treia amenințare cu bomba din ultimele 48 de ore a fost tot falsă.

De la ora 14:10, polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău au fost ridicați pe alarmă pe motivul parvenirii unui mesaj de amenințare teroristă. Tot personalul din Aeroport, dar și călătorii au fost evacuați de urgență, la fața locului fiind prezente instituțiile specializate ale MAI în vederea verificărilor. În aceste circumstanțe, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar oprită, ceea ce înseamnă că unele curse vor fi efectuate cu întârzieri.

Știrea inițială: Poliția a fost avertizată astăzi, în jurul orei 14:05, precum că mai multe instituții ale statului (Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale, Aeroportul Internațional Chișinău, etc.), ar fi fost anunțate prin intermediul poștei electronice despre amplasarea obiectelor explozibile.

La fata locului au fost orientate toate serviciile specializate pentru a stabili toate circumstanțele.

De menționat că alertele de la judecătorii coincid cu examinarea mai multor dosare, printre care:

- demersul de aplicare a arestului în privința lui Vladimir Plahotniuc, care urma a fi examinat la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana;

- recursul privind arestul la domiciliu în privința lui Vasile Botnari, care urma a se examina la Curtea de Apel Chișinău;

- pronunțarea sentinței în privința lui Dorin Chirtoacă, la Judecătoria Chișinau, sediul Buiucani.

Aminitim că ieri, poliția capitalei a fost alertată de două ori pe parcursul zilei prin apeluri telefonice, în care persoane deocamdată necunoscute ar fi raportat că în Aeroportul Internațional Chișinău s-ar afla un material explozibil.

Primul apel a survenit dimineața, la ora 7:10, iar cea de-a doua alertă cu bombă a fost anunțată seara, în jurul orei 21:00. După investigațiile geniștilor, ambele apeluri s-au devedit a fi false, iar Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: