image
Sursa foto: Getty Images

Anunțul lui Dick Pound despre amânarea Jocurilor Olimpice: Decizia a fost luată

Canadianul Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), fost vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi membru al organizaţiei mondiale, a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate.

”În baza informaţiilor pe care le am, deja s-a decis amânarea. Parametrii pentru viitor nu au fost determinaţi, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie, din ce știu eu”, a spus Pound, pentru USA Today.

"Totul se va face pe etape. Vom amâna şi vom începe să examinăm toate ramificaţile mişcării, care sunt imense", a adăugat Pound.

Informațiile vin după ce CIO s-a ținut tare pe poziții și a declarat în repetate rânduri că Olimpiada nu va fi amânată.

”E dificil să gestionezi nesiguranța și chiar și mai complicat să te pregătești în aceste condiții grele. Dar nu poți să amâni Jocurile Olimpice ca și cum ar fi un meci de fotbal, într-o sâmbătă. E mult mai complex”, spunea Thomas Bach (66 de ani), președintele CIO, cu câteva zile în urmă.

Astăzi, și premierul Japoniei, Shinzo Abe, a vorbit despre amânarea Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de COVID-19.

"Dacă acest lucru devine dificil, este posibil să nu avem altă opţiune decât să luăm în considerare amânarea jocurilor, ţinând cont de principiul olimpic de a pune sănătatea sportivilor înainte", a declarat Abe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: