image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Fostul președinte al CSJ, Ion Druță, învinuit de îmbogățire ilicită, s-a prezentat astăzi în fața magistraților

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, învinuit de îmbogățire ilicită, s-a prezentat astăzi în fața magistraților la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani. El a refuzat să discute cu jurnaliștii. Avocații săi ne-au spus că Druță se declară nevinovat. A fost o ședință preliminară, spun procurorii. Iar următoarea a fost fixată pentru 1 decembrie.

„Nu fac eu niciun comentariu”, i-a spus scurt ex-președintele CSJ, Ion Druță, reporterului Jurnal TV.

„El refuză, pledează nevinovat cum a fost și de la început și anumite comentarii nu dorește să facă. La momentul potrivit el o să-și expună poziția”, a precizat Alexandru Tabarcea avocatul acestuia.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare de la PG, Mariana Cherpec, a avut loc ședința preliminară în care s-a discutat chestiuni specifice acestei etape de judecată, men.

„Nu au fost înaintate cereri sau demersuri de către părțile implicate în proces și nici recuzări ale judecătorului. La ședința de astăzi s-a discutat despre lista probelor, care vor fi prezentate de către părți la judecarea cauzei. Avocații și inculpatul urmează să facă cunoștință cu materialele parvenite, urmare a dispunerii unei comisii rogatorii”, a menționat Mariana Cherpec.

Dosarul penal în privința fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost trimis în judecată în iulie curent. Potrivit anchetei, în ultimii cinci ani, familia judecătorului, fiica, socrii și părinții pensionari au cumpărat mai multe bunuri imobile în Chișinău, care valorează, la preț de piață, peste 13 milioane de lei.

În luna mai 2020, Ion Druță a fost scos de sub urmărire penală în dosarul privind amestecul în înfăptuirea justiției. Procuratura Anticorupție și-a motivat decizia prin lipsa probelor și expirarea termenului de șase luni de menținere a lui în calitate de bănuit. La începutul anului 2020, Ion Druță a părăsit sistemul de justiție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: