image
Sursa foto: mecc.gov.md

Comunitatea educațională marchează Zilele Europei cu sloganul „Solidaritate pentru sănătate, împreună pentru viitor mai bun”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă comunitatea educațională să marcheze Zilele Europei cu sloganul „Solidaritate pentru sănătate, împreună pentru viitor mai bun”, organizate în Republica Moldova în conformitate cu prevederile Hotărârii Parlamentului nr.76 din 28 aprilie 2017.

În acest context, luând ca reper mesajul de solidarizare, promovarea libertății și păcii, ministerul recomandă în perioada 11-14 mai 2021 desfășurarea activităților informale și formale ce vin să completeze finalitățile educaționale generale prin crearea la elevi a atitudinii și respectului pentru pace și unitate în Europa.

Mesajul de sensibilizare și informare a elevilor și studenților va include informații despre simbolurile Uniunii Europene: Ziua Europei, drapelul, imnul, motto-ul, valuta unică – euro și identifica entitatea politică a Uniunii Europene.

„Marcând Zilele Europei, de fapt, consemnăm valorile care au stat la baza formării Uniunii Europene și care, timp de mai mult de 70 de ani de la Declarația Schuman, au constituit temelia edificării unei comunități democratice în Europa. Această comunitate care guvernează prin unitate, respectarea drepturilor omului, susține plenar țara noastră, cu ferma încredere că, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri, împreună devenim mai puternici și mai uniți”, precizează Ministerul Educației printr-un comunicat de presă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: