Agenţii au confiscat de asemenea 7 tone de produse chimice, a precizat luni, pe Twitter, ministrul de interne şi al justiţiei, Nestor Reverol, scrie Agerpres.ro..

Operaţiunea s-a înscris în cadrul unui plan de luptă 'împotriva extinderii culturilor ilicite din Columbia spre teritoriul nostru', a adăugat el.

La sfârşitul lunii iulie, procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a declarat că în ultimii doi ani au fost confiscate în total 54 tone de droguri, dintre care 35 tone de cocaină.

Venezuela face parte dintre statele criticate de administraţia americană pentru 'eşecul' în lupta antidrog. Într-un raport remis Congresului în luna martie, Departamentul de Stat considera că Venezuela 'este încă una din principalele ţări de tranzit al drogului' cu destinaţia SUA şi Europa.

Guvernul preşedintelui socialist Nicolas Maduro, pe care SUA încearcă să-l înlăture de la putere, consideră însă aceste acuzaţii 'imorale', cu atât mai mult cu cât narcotraficul este alimentat de 'un consum şi o comercializare dezlănţuite de substanţe ilegale în Statele Unite'.

Venezuela se consideră 'victima' traficului de droguri generat de producţia de cocaină din Columbia vecină, ţară cu care întreţine relaţii extrem de proaste.