image
Sursa foto: Profimedia

Accidentul fatal de la Ștefan Vodă, unde a murit o fată: Șoferul, care a încercat să pună vina pe umerii tatălui, condamnat

Un tânăr de 28 de ani din raionul Ștefan Vodă a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare, după ce, în septembrie 2020, a tamponat cu tractorul o tânără de 19 ani, care a decedat, și un tânăr de 25 de ani, care a rămas țintuit la pat.

Accidentul a avut loc pe 17 septembrie 2020, în localitatea Copceac, raionul Ștefan Vodă. Șoferul a încercat să pornească tractorul, de model T-40, spulberând, din neatenție, motocicleta cu care se deplasau cei doi tineri.

Potrivit oamenilor legii, după comiterea faptei, șoferul, nu doar că a părăsit locul accidentului, dar a întreprins acțiuni de a induce în eroare organele de drept, precum că accidentul ar fi fost comis de către tatăl său, care pe parcursul urmăririi penale și-a asumat povara în locul fiului.

Grupul de procurori de caz a zădărnicit planurile infractorului, drept rezultat acesta fiind extrădat în Republica Moldova dintr-o țară din Uniunea Europeană și arestat preventiv.

Prin urmare, vineri, 15 iunie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Căușeni, sediul Ștefan Vodă, prin care inculpatul a fost recunoscut vinovat pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat decesul unei persoane și vătămarea corporală gravă a altei persoane, și infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 5 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, fiind concomitent dispusă și încasarea prejudiciului material și moral cauzat, precum și a cheltuielilor de judecată (în total - peste 600 000 de lei).

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: