image
Sursa foto: Facebook/Zona de Securitate

VIDEO: Un alegător din Tighina relatează cât i s-a plătit ca să voteze: „Mi-au dat o fițuică „Iubesc Moldova” și 200 de lei”

Un bărbat din Tighina, care s-a prezentat Dumitru Iancev, a menționat că banii și pliantul i-au fost înmânate în fața magazinului „Maghia” din Tighina. Potrivit bărbatului, listele erau perfectate de o femeie pe nume Vera. Aceasta avea liste de la alegerile precedente în care el nu figura. Bărbatul a declarat că vrea să voteze, a prezentat buletinul și a fost adăugat pe listă.

„Dimineață m-am dus lângă magazinul „Maghia”. Am înregistrat pe telefon cum să vorbea, cum să făceau liste. În mașini urcau câte patru oameni. Nu-i trimiteau la Varnița deoareceau spuneau, că acolo „îi verifică românii”, dar mergem la Hagimus și Fârlădeni. Ne-au dat 200 de lei și fițuica aceasta ca să votăm pentru socialiști. De acolo ne ia mașina , ne duce la secția de votare apoi ne aduce înapoi în oraș și ia pe alții” a relatat Dumitru Iancev..

Unul din observatorii de la secția din Hagimul, Andrei Eremia, a declarat că au suficiente probe ca acest caz să fie documentat de poliție.

„Iată cum se produce coruperea alegătorului, cum are loc „schimbarea” destinului nostru prin minciuni și fraudă timp de 30 de ani. Vom depune video cu probe. Va fi cea de-a doua sesizare a noastră la poliție. Trebuie de pus punct odată acestei coruperi”, a menționat Andrei Eremia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: