image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Igor Grosu: „La iarnă vom avea gaz, iar Guvernul va veni cu un program de compensare”

La iarnă Republica Moldova nu va duce lipsă de gaz, cât privește tarifele mari pentru acesta, Guvernul va veni cu un program de compensare pentru cetățeni și agenții economici care utilizează gazul în procesul de producție. Totodată, oamenii din localități, în special cei din păturile vulnerabile vor beneficia de lemne la un preț rezonabil. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Noi gaz o să avem. Discutăm intens cu partenerii europeni, cu alți furnizori. Desigur vom discuta în continuare prin intermediul „Moldovagaz” și cu „Gazprom”. Vom continua dialogul acesta, dar trebuie să diversificăm sursele, este lecția pe care am învățat-o încă din octombrie anul trecut”, a spus Igor Grosu

Președintele Parlamentului a mai adăugat că astăzi, 15 iulie, deputații vor vota în lectura a doua, ratificarea acordului de împrumut de 300 de milioane de euro, bani care vor fi utilizați pentru asigurarea rezervei cu gaze a Republicii Moldova.

„Suntem în dialog permanent cu colegii din România, Ucraina și cei europeni. Gaz vom avea. Cât privește prețul, el este influențat de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Actualmente și țările europene se confuntă cu această criză. Bineînțeles, Guvernul va veni cu un program de compensare, în special pentru cei mai vulnerabili consumatori de gaze și o să ne gândim și la agenții economici care folosesc gazul în procesul de producție”, a menționat Igor Grosu.

În context, el a adăugat că Guvernul pregătește un program de asigurare cu lemne și pentru oamenii de la sate. „Primăriile deja perfectează listele. În rest, vor fi implicați angajații de la „Moldsilva”, ANTA, care va înlesni procesul de transportare, o să apelăm și la societatea civilă ca să ne ajute în acest proces”, a mai spus Igor Grosu.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: