„Andrei Năstase trebuia să fie la lucru a treia zi după ce a câștigat alegerile. Cu cât mai mult se tărăgănează venirea lui la muncă, cu atât mai mult are de suferit atât primăria, direcțiile CMC, cât și orașul”, a declarat Ruslan Codreanu la ședința serviciilor Primăriei Chișinău.

„De lucru este atât de mult, încât eu am nevoie de ajutor, dânsul are nevoie de ajutor. Fiecare zi de tărăgănare a procesului respectiv, afectează tot oraşul. În fiecare zi este nevoie de om aici, ca să lucreze”, a adăugat primarul interimar.

Precizăm că, validarea mandatului de primar al Capitalei a fost amânată din nou. Asta după ce judecătorul care examina dosarul a fost recuzat de către secretarul general al Consiliului Electoral de Circumscripție, Vitalie Miron, iar demersul acestuia a fost admis de către un al judecător.

S-a întâmplat după ce reprezentantul PSRM a declarat că Andrei Năstase și susținătorii săi au făcut agitație electorală pe 3 iunie. În replică, judecătorul Valentin Lastavețchi a prezentat articole din presă prin care a arătat că și candidatul PSRM, Ion Ceban, a îndemnat oamenii să iasă la vot.

Declarațiile judecătorului l-au nemulțumit pe secretarul CECE, Vitalie Miron, care a cerut recuzarea acestuia pe motiv ar fi imparțial.