image
Sursa foto: Profimedia

Comisionul încasat de impresarul lui Robert Lewandowski pentru transferul polonezului la FC Barcelona

Robert Lewandowski (33 de ani) a plecat în această perioadă de mercato de la Bayern Munchen și a semnat cu FC Barcelona.

Pentru serviciile polonezului, gruparea de pe Camp Nou a trebuit să achite 45 de milioane de euro, sumă care poate crește cu 5 milioane de euro din bonusuri de performanță.

Pini Zahavi (78 de ani), impresarul lui Robert Lewandowski, s-a ales cu o sumă impresionată de pe urma mutării polonezului de la Bayern Munchen la FC Barcelona.

Agentul lui Robert Lewandowski a încasat nu mai puțin de 10 milioane de euro pentru că a intermediat transferul polonezului la gruparea blaungrana, notează Sport.

Astfel, venirea pe Camp Nou a lui Robert Lewandowski a costat-o pe FC Barcelona 55 de milioane de euro și ar putea ajunge la 60 de milioane, în funcție de performanțele polonezului alături de formația blaugrana.

Primul nume la care s-a gândit Barcelona pentru această vară a fost al lui Erling Haaland, însă costurile afacerii au făcut transferul imposibil. Apoi a apărut varianta Robert Lewandowski, care mai avea un an de contract și a început încă din primăvară să se gândească la faptul că vara aceasta e momentul oportun pentru startul unei noi provocări, într-un alt campionat.

Acela a fost momentul în care a intrat în ”scenă” primul om decisiv în realizarea mutării, Pini Zahavi, agentul lui Robert Lewandowski, un apropiat de-ai lui Joan Laporta. Cei doi au început să discute despre, la acel moment, posibilul transfer, și agentul l-a informat pe conducătorul Barcelonei despre intențiile jucătorului.

Negocierile au început, astfel, însă Robert Lewandowski a fost convins că Barcelona este locul potrivit în care să-și continue cariera după o discuție particulară cu Xavi, care i-a prezentat rolul pe care îl va avea în cadrul echipei. După acest pas, Jordi Cruyff și Mateu Alemany au pregătit strategia pentru negocierile cu Bayern.

Tratativele dintre cluburi s-au dovedit mai grele decât se așteptau cei de la Barcelona, pentru că membrii conducerii lui Bayern au refuzat constant ofertele venite, dorind să-l țină pe Robert Lewandowski, în ciuda dorinței jucătorului.

În privința negocierilor Barcelonei cu Robert Lewandowski, părțile s-au înțeles pentru un salariu anual net de 12 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: