image
Sursa foto: Președinția RM // Facebook

Maia Sandu: „Contăm pe continuarea colaborării noastre și pe ajutorul BEI în programul de recuperare economică a RM”

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu susține că Republica Moldova contează pe sprijinul Uniunii Europene în implimentarea proiectelor investiționale și în depășirea crizei pandemice. Declarațiile au fost făcute după întrevederea cu Charles Michel, Președintele Consiliului European.

L-am întâmpinat astăzi cu bucurie, la Chișinău, pe Charles Michel, Președintele Consiliului European, organul ce reunește conducătorii statelor membre ale Uniunii Europene, care s-a aflat într-o vizită scurtă, dar foarte productivă în țara noastră. Am discutat cu Președintele Michel pe subiectele prioritare pentru noi: asigurarea cetățenilor noștri cu vaccinuri împotriva Covid-19 și depășirea crizei sanitare, sprijinirea afacerilor mici și mijlocii în pandemie, consolidarea sprijinului pentru agenda noastră de reforme și depășirea blocajului politic.
Alături de Charles Michel, am discutat și cu câțiva medici din țara noastră, care ne-au relatat experiențele lor din lupta cu pandemia de Covid-19. Le-am mulțumit pentru dedicația și sacrificiul lor în această luptă. Putem opri pandemia împreună - alături de medici și cu sprijinul instituțiilor europene. Avem nevoie de ajutor pentru deblocarea achizițiilor și a livrării de vaccin de la companiile producătoare pentru Moldova.
I-am mulțumit domnului Michel pentru sprijinul susținut și sincer al Uniunii Europene pentru țara noastră, i-am reconfirmat angajamentul meu și al echipei mele de a construi, în Republica Moldova, o societate prosperă și echitabilă, cu instituții aflate în slujba cetățenilor.
Am discutat, în cadrul întrevederii în format extins, și cu Werner Hoyer, Președintele Băncii Europene de Investiții. BEI sprijină proiecte investiționale care schimbă viața oamenilor din Moldova spre bine: proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică, sprijinirea micului business. Contăm pe continuarea colaborării noastre și pe ajutorul BEI în programul de recuperare economică a Republicii Moldova”, menționează Maia Sandu.

La finalul discuției președintele RM i-a oferit lui Charles Michel un mărțișor, simbol al înnoirii și speranței.

Sper că acest mărțișor va deveni un semn al întăririi bunelor relații dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a punctat Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: