image
Sursa foto: gov.md

Săgeți între candidatul la funcția de bașcan Dmitri Croitor și premierul Dorin Recean; Ce legătură are Irina Vlah

Candiadatul independent la funcția de guvernator al Găgăuziei, Dmitrii Croitor, a sărit în apărarea actualului bașcan, Irina Vlah. Croitor a declarat într-un interviu pentru un portal de știri din regiune că „îi este rușine pentru că premierul, Dorin Recean, și-a permis să vorbească arogant cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah”. Reacția premierului nu a întârziat să apară. Acesta i-a răspuns cu aceeași monedă.

Dmitrii Croitor a menționat că nimeni nu este în drept să se adreseze într-un mod grosolan față de conducătorul regiunii. 

„Am avut un sentiment de rușine atunci când am văzut acel video. Mi-a fost rușine de comportamentul prim-ministrului, Dorin Recean, de faptul că și-a permis să vorbească arogant cu bașcanul Găgăuziei. Consider că nimeni nu este în drept să se adreseze în acest fel față de guvernatorul regiunii”, a menționat Croitor, citat de Anticorupție.md.

Totodată, acesta a mai punctat că, dacă va câștiga mandatul de bașcan va apăra mult mai dur și ferm interesele regiunii. De altă parte, prim-ministrul i-a solicitat lui Croitor să nu facă front comun cu atacatorii și agresorii, exprimându-și sentimentul similar de rușine pentru faptul că numele său a devenit subiect de campanie electorală în regiune. 

„Solicit candidaților la funcția de bașcan să nu mă implice în campania electorală din regiune. Cetățeanul Croitor să propună soluții pentru a rezolva problemele reale ale autonomiei și nu să invoce problemele de comunicare ale Irinei Vlah. Croitor trebuie să țină cont de interesele cetățenilor noștri din autonomie, dar nu să se coalizeze cu cei care apără atacatorii și agresorii. Este rușinos pentru Dumitru Croitor că numele meu și al Guvernului au devenit subiect de campanie într-o regiune importantă pentru țara noastră, în care statul a investit și investește cu regularitate în drumuri, spitale și alte obiecte de infrastructură. Înțeleg că au mai rămas câteva zile până la alegeri, însă îl atenționez pe cetățeanul Croitor că nu voi tolera tentativele de dezbinare între autonomie și administrația publică centrală”, a declarat premierul Dorin Recean.

Precizăm că, discuțiile aprinse între prim-ministrul, Dorin Recean și guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah au avut loc în cadrul ședinței de guvern din 19 aprilie. Scandalul a pornit după ce Recean a informat despre faptul că liderul Tatarstanului, Rustam Minnikhanov nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, pentru că intenționa „să se implice în alegeri și în politica locală”. Prim-ministrul a reiterat că Republica Moldova nu s-a asociat și nu se va asocia vreodată cu numele celor care provoacă atrocități în Ucraina.

Anticoruptie.md a analizat profilul tuturor candidaților la funcția de guvernator al UTA Găgăuz-Yeri. În cazul candidatului independent, Dmitrii Croitor se evidențiază foarte clar susținerea din umbră pe care o are din partea actualului bașcan, Irina Vlah.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: