image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, după ce a lipsit la prima ședință, fiind plecat în vacanță de lux: „Colegi de la guvernare, apucați-vă de treabă”

Cel mai bronzat dintre deputați, întors din vacanța de lux din Turcia, fostul președinte Igor Dodon a tăcut azi în Parlament, dar a fost sfătos pe facebook. Acesta și-a apostrofat „colegii de la guvernare” că încă nu au luat prețurile la control și i-a îndemnat să identifice de urgență surse bugetare suplimentare, să nu lase lucrul de azi pe mâine, să lase lozincile și să se apuce de treabă.

„Stimați colegi de la guvernare, ieșiți din febra campaniilor electorale, lăsați declarațiile fierbinți, lăsați lozincile și apucați-vă de treabă”, a scris Igor Dodon pe facebook.

„Că este iarnă, că este vară, Moldova are nevoie zilnic de soluții, decizii și acțiuni politice și administrative. Aceste soluții trebuiau să fie implementate încă ieri, nu lăsate de pe o zi pe alta. (...) Prețurile trebuiau luate sub control încă de ieri, ajutoarele sociale și sursele bugetare suplimentare trebuie identificate de urgentă”, își sfătuie colegii liderul socialiștilor

„Procesul de recuperare a miliardului furat sub guvernările AIE trebuie să fie una din prioritățile primordiale ale noii guvernări”, mai observă acesta.

Igor Dodon se referă și la programul de guvernare al PAS care „este foarte ambițios”: „Dar vrem să îl vedem în lucru!”.

În rol, de lider al forțelor de opoziție, Igor Dodon precizează că va urmări să fie respectată „suveranitatea țării”, „securitatea economică”, „bunăstarea oamenilor”, „echitatea socială”, „relațiile externe echilibrate și valorile creștinești, tradiționale”. „De aceea în activitatea noastră vom monitoriza extrem de precaut ce se întâmplă în aceste domenii și vom critica dur orice deviere nocivă pentru țară”, a conchis liderul opoziției proaspăt constituite din noul legislativ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: