image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu: „Moldova are de spus o poveste frumoasă, a renașterii! Vom începe de la temelie”

„Oricât de greu ne-a fost, Republica Moldova a rămas o țară democratică. Moldovenii au respins dictatura, nu au permis nimănui să le fure libertatea. E, probabil, cea mai mare realizarea a noastră”, a declarat președintele Maia Sandu, la deschiderea ceremoniei dedicată celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.

„Societatea s-a maturizat. Astăzi noi decidem drumul spre următorii 30 de ani și-l vom începe cu reclădirea statului. Vă invit să lucrăm împreună, să facem echipă între stat și cetățeni. Avem oportunitatea de a pune umărul cu toții. Vom începe de la temelie. Noi nu avem resurse naturale, energetice, dar avem oameni muncitori și talentați. Oamenii sunt bogăția Moldovei. Vom crea condiții pentru revenirea celor plecați. Celor din diasporă le spun: știu cât de mult vă pasă de țara noastră. Gândiți-vă ce lucruri mari am fi putut realiza dacă eram cu toții acasă”, a mai spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova, fiind o țară mică, depinde în mare măsură de relațiile pe care le construiește cu alte state, iar calea Republicii Moldova este spre Uniunea Europeană.

„E drept că am făcut greșeli în acești ani, dar în loc de regrete alegem să progresăm. Astăzi știm ce avem de făcut, ne iubim țara și vrem să trăim bine pe acest pământ. Vrem ca satele și orașele noastre să fie din nou pline de oameni. Am încredere în viitorul țării noastre, pentru că am încredere în oamenii acestei țări. Moldova are de spus o poveste frumoasă, a renașterii. Să putem spune cu mândrie: M-am născut în Moldova! La mulți ani, dragi moldoveni! La mulți ani, Republica Moldova!”, a declarat Maia Sandu, în fața mulțimii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: