image
Sursa foto: Profimedia

Iran a făcut 6 schimbări în meciul cu Anglia de la Cupa Mondială! Ce spune regulamentul

Echipa națională a Iranului a cedat clar în primul meci al grupei B de la Campionatul Mondial din Qatar, 2-6 în fața reprezentativei Angliei.

Partida a început cu incident grav, petrecut în careul Iranului. Portarul Ali Beiranvand s-a ciocnit frontal cu un coechipier, lovindu-se serios la cap. Deși vizibil comoționat, goalkeeper-ul a continuat pe teren până în minutul 20, când a fost înlocuit cu Hossein Hosseini.

A fost prima schimbare efectuată de selecționerul Carlos Queiroz, apoi au mai urmat alte cinci! La pauză, Ezatolahi, Gholizadeh și Kanaani le-au luat locul lui Karimi, Jahanbakhsh, respectiv Cheshmi, în minutul 63 Mohammadi a fost schimbat cu Torabi, iar cu 13 minute înainte de final Azmoun l-a înlocuit pe Noorollahi.

În premieră, la Cupa Mondială din Qatar, echipele pot face șase schimbări, în cazuri speciale. Mai exact, dacă un jucător este nevoit să părăsească terenul din cauza unei lovituri la cap, cum a fost situația portarului Beiranvand, formația respectivă primește o înlocuire ”extra”.

Pentru ca echilibru să fie menținut, în aceste cazuri, și echipa adversă primește dreptul de a face șase înlocuiri. Deși regulamentul îi permitea să schimbe șase jucători, Gareth Southgate a efectuat doar cinci modificări, toate în repriza a doua.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: