image
Sursa foto: astanatimes.com

Socor: PSRM să demonstreze dacă-l susține pe Plahotniuc sau dorește dezoligarhizare; CC ar putea scoate un as din mânecă

Cunoscutul expert politic de la Fundația Jamestown cu sediul la Washington, Vladimir Socor, pledează pentru declanșarea, în Parlamentul de la Chișinău, a procedurilor de dezoligarhizare propuse de către Blocul ACUM.

„Rămâne ca Partidul Socialiștilor să demonstreze dacă susține sistemul oligarhic al dlui Plahotniuc sau dacă dorește dezoligarhizarea”, spune Socor.

„Dodon va trebui să decidă dacă relația lui personală cu Plahotniuc este mai importantă decât promisiunile făcute de către același Dodon și de către partid alegătorilor. Alegătorii Partidului Socialiștilor au dispoziții antioligarhice, electoratul socialist este prin definiție un electorat antioligarhic, dar Dodon deviază dezbaterea de la acest subiect, în loc de dezoligarhizare, Dodon oferă alegătorilor săi pe Kiril al Moscovei, întâlniri cu Putin, Uniunea Eurasiatică. Deci, Dodon se eschivează de la problemele reale, pentru că are o relație bilaterală cu Plahotniuc”, a comentat Vladimir Socor la Europa Liberă.

De asemenea, expertul politic afirmă că ar trebui să ne așteptăm și la o decizie a Curții Constituționale, prin care să fie prelungit termenul până la dizolvarea Parlamentului.

„Nu exclud deloc faptul că, la Chișinău, Curtea Constituțională să vină cu o decizie, un as din mânecă, care să prelungească termenul formării unei noi coaliții. Termenul expiră peste câteva zile, dar noi știm că, la Chișinău, Curtea Constituțională poate să dea orice decizie, așa încât n-aș fi surprins dacă s-ar întâmpla chiar asta, pentru a mai câștiga încă vreo câteva zile”, a spus Socor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: