FIFA a investigat incidentul, iar Vida (29 de ani) a primit un avertisment din partea forului mondial. În cazul fostului internaţional croat Ognjen Vukojevic, fost internațional, lucrurile au fost mai serioase: a fost amendat cu 15.000 de euro de FIFA, a fost demis de Federația Croată din postul pe care îl deținea în staff și a rămas fără acreditare pentru restul Cupei Mondiale. Atât Vida, cât și Vukojevic au jucat, la un moment dat, pentru Dinamo Kiev.

Marți, Andriy Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, care este și membru al Camerei Deputaților din țara vecină, a mers în Parlamentul ucrainean îmbrăcat cu un tricou al naționalei Croației, inscripționat cu numărul 7, purtat de Ivan Rakitic, mijlocașul Barcelonei și a fluturat o eșarfă cu numele Croației.

Mai mult, atunci când a luat cuvântul, Pavelko i-a mulțumit lui Ognjen Vukojevic pentru "devotamentul arătat Ucrainei" și a promis că forul pe care îl conduce va achita amenda de 15.000 de franci elvețieni pe care a primit-o fostul internațional croat. Este gata să îi ofere chiar și un post în Federația Ucraineană lui Vukojevic.