image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Transportatorilor moldoveni li se permite tranzitarea Ungariei și Georgiei fără autorizații

Agenția Națională Transport Auto informează că, în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei, a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Ungariei și Georgiei fără autorizații.

CONDIŢIILE DE TRANZITARE A TERITORIULUI GEORGIEI DE CĂTRE TRANSPORTATORII DE MĂRFURI DIN MOLDOVA:

În urma negocierilor purtate cu autoritățile competente ale Georgiei a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Georgiei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri. Derogarea respectivă este valabilă în cazul unităților de transport blocate, pentru a ocoli teritoriul Ucrainei și a reveni în Republica Moldova, cu deplasarea pe teritoriul Georgiei, Turciei, Bulgariei și României.

CONDIŢIILE DE TRANZITARE A TERITORIULUI UNGARIEI DE CĂTRE TRANSPORTATORII DE MĂRFURI DIN MOLDOVA:

Operatorii moldoveni pot tranzita teritoriul Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG pentru unitățile de transport blocate pe teritoriul Federației Ruse și Republicii Belarus în perioada 20-25 februarie.

Derogarea respectivă este valabilă pentru efectuarea curselor în tranzit, în scopul întoarcerii unităților de transport în Republica Moldova:

1. până la data de 04 martie 2022;

2. prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnemety și Satoraljaujhely;

3. cu prezentarea de către șofer a documentelor confirmative (scrisoarea de trăsură CMR sau alte formulare de călătorie).

ANTA urmează să informeze în prealabil autoritățile ungare referitor la numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit. În acest scop, ANTA solicită operatorilor de transport transmiterea informației cu anexareadocumentelor confirmative la adresa electronică: [email protected].

Pentru a beneficia de permisiunea acordată de către partea ungară, autoritățile negociază cu Ministerul Infrastructurii al Republicii Polone pentru a obține acordul de tranzitare a teritoriului fără autorizații.

Noutăţile partenerilor

comentarii: