image
Sursa foto: Profimedia

Clasamentul celor mai bine plătiți jucători din MLS; Messi câștigă mai mult decât toți fotbaliștii unei echipe

MLS a publicat lista cu salariile jucătorilor din Liga nord-americană. Lionel Messi (36 de ani) conduce detașat acest clasament.

Atacantul lui Inter Miami încasează în fiecare sezon un salariu dublu față de veniturile tuturor fotbaliștilor lui Orlando City, 9,14 milioane de euro. Clubul lui David Beckahm este și cel care plătește cele mai mari salarii, 37,2 milioane de euro.

MLS a început să atragă atenția din ce în ce mai mult de la transferul lui Lionel Messi. Atacantul argentinian încasează pentru fiecare sezon nu mai puțin de 19,3 milioane de euro. Fotbalistul lui Inter Miami este și cel mai bine plătit jucător din liga americană.

Este important de precizat că salariul lui Messi este de 11,3 milioane de euro, dar mai încasează bonusuri în valoare de opt milioane de euro. În topul celor mai bine plătiți fotbaliști din MLS se mai află și alți jucători de la Inter Miami.

Este vorba de Sergio Busquets (35 de ani) și Jordi Alba (34 de ani), veniți în această vară la Inter Miami. Cei doi au salarii mai mici față de colegul lor. Busquets câștigă 1,58 milioane de euro pentru fiecare sezon și Alba are un salariu de 1,18 milioane de euro.

Locul al doilea în acest clasament este ocupat de Lorenzo Insigne (32 de ani), care câștigă 14,6 milioane de euro de la FC Toronto. Podiumul este încheiat de Xherdan Shaqiri (32 de ani), jucătorul lui Chicago Fire, care câștigă 7,7 milioane de euro.

Ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști din MLS:

Lionel Messi (Inter Miami) - 19,3 milioane de euro,

Lorenzo Insigne (FC Toronto) - 14,6 milioane de euro,

Xherdan Shaqiri (32 de ani) - 7,7 milioane de euro,

Javier „Chicharito” Hernandez (LA Galaxy) - 7,05 milioane euro,

Federico Bernardeschi (FC Toronto) - 5,97 milioane de euro.

Sebastian Driussi (Austin FC) - 5,9 milioane de euro,

Hector Herrera (Houston Dynamo) - 4,97 milioane de euro,

Douglas Costa (LA Galaxy) - 4,3 de milioane de euro,

Christian Benteke (DC United) - 4,2 milioane de euro,

Josef Martinez (Inter Miami) - 4,1 milioane de euro, potrivit datelor MLS Soccer.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: