image
Sursa foto: cnet.com

TikTok a fost dat în judecată pentru clipurile violente și traumatizante: Ce orori există pe platformă

Un moderator TikTok a dat în judecată platforma de socializare și compania-mamă ByteDance pentru traume cauzate de videoclipurile traumatizante.

Astfel, conform Bloomberg, moderatorul Candie Frazier a spus că pe platformă sunt videoclipuri care prezintă violență, împușcături în școală și chiar canibalism.

„Reclamanta are probleme cu somnul și, când doarme, are coșmaruri îngrozitoare”, se arată în reclamație.

Mai mult, TikTok le cere moderatorilor să lucreze în ture de 12 ore cu doar o oră de prânz și două pauze de 15 minute.

Cei 10.000 de moderatori de conținut ai TikTok sunt supuși la un program regulat de vizionare de clipuri cu pornografie infantilă, violuri, decapitări, mutilare de animale și chiar canibalism.

„Din cauza volumului mare de conținut, moderatorilor de conținut nu li se permit mai mult de 25 de secunde de vizionare pe videoclip și vizionează simultan trei până la zece videoclipuri în același timp”, potrivit plângerii.

Împreună cu alte companii de social media, inclusiv Facebook și YouTube, TikTok a dezvoltat linii directoare pentru a ajuta moderatorii să facă față abuzului asupra copiilor și altor imagini traumatizante. Printre sugestii se numără că companiile limitează turele moderatorilor la patru ore și oferă sprijin psihologic. Cu toate acestea, TikTok nu a reușit să pună în aplicare acele linii directoare, conform procesului.

Moderatorii de conținut iau cea mai mare parte a imaginilor grafice și traumatizante care apar pe rețelele sociale, asigurându-se că utilizatorii nu trebuie să le experimenteze.

O companie care oferă moderatori de conținut pentru marile firme de tehnologie a recunoscut într-un formular de consimțământ că postul poate provoca tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Cu toate acestea, companiile de social media au fost criticate pentru că nu plătesc suficient, având în vedere pericolele psihologice și nu oferă suficient sprijin pentru sănătatea mintală. Un proces similar a fost intentat împotriva Facebook în 2018.

Frazier speră să reprezinte și alți examinatori Tiktok într-un proces de acțiune colectivă și solicită despăgubiri pentru vătămările psihologice și o decizie judecătorească prin care să se înființeze un fond medical pentru moderatori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: