Demonstraţii de protest au avut loc în mai multe localităţi din Israel, unde protestatarii l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale. La Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale.

La Ierusalim, mii de protestatari s-a adunat în faţa reşedinţei premierului Netanyahu, cerându0i demisia. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3,4% în luna februarie.

Protestele împotriva lui Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere, durează de câteva săptămâni.

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese.

Premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că "fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga" prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

"Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic", susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, "mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale".