image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Lilian Carp: Schimbarea Guvernului a venit în contextul riscului de securitate; Recean - candidatură asumată de Maia Sandu

Schimbarea Guvernului a venit în contextul riscului de securitate din regiune, afirmă deputatul PAS Lilian Carp, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

„Dorin Recean este o candidatură asumată de doamna președinte. Această schimbare a venit în contextul riscului de securitate care este în regiune. Domnul Recean este specialist în domeniul securității. Guvernul Gavrilița s-a confruntat cu diverse crize, energetică, a refugiaților, etc. Este nevoie de un imbold pentru ca Guvernul să se aexeze și pe implementarea programului de integrare europeană. Cam în acest context a avut loc această schimbare de Guvern”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În context, istoricul Octavian Țâcu a menționat că și Natalia Gavrilița a fost o candidatură asumată de Președinție, iar șefa statului ar trebui să-și asume „eșecul” fostului Guvern.

„Și Guvernul Gavrilița a fost asumat de Președinție, iar Președinția trebuie să poarte responsabilitate pentru eșecul acestei guvernări. Natalia Gavrilița nu este nicidecum țapul ispășitor în acest eșec. Prin urmare, eșecul Guvernului Gavrilița este un eșec direct al doamnei Maia Sandu”, a spus Țâcu.

De cealaltă parte, expertul politic de la București, Sorin Ioniță, consideră activitatea fostului Guvern a fost una care a

„Nu aș califica Guvernul Gavrilița drept un eșec, dacă adunați ce a făcut. Sunt foarte multe, începând de la progresul foarte mare în relația cu UE, un progres pe care nu-l aștepta nimeni acum un an. Evident că a existat o oboseală pe care lumea a comentat-o. Dar probabil s-a așteptat trecerea iernii ca să nu bagi un Guvern nou cu problemele lunii decembrie”, a menționat Sorin Ioniță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: