image
Sursa foto: jurnal.md

De astăzi lecțiile vor dura 45 de minute; Elevii vor păstra distanța fizică de 1 metru în școli

Noi condiții privind păstrarea distanței sociale în procesul de studii în municipiul Chișinău au fost aprobate astăzi.

Primăria municipiului Chișinău informează despre modificarea condițiilor privind păstrarea distanței sociale în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală. Astfel, distanța fizică dintre elevi a fost modificată de la 1,5 m la 1 m. Totodată, începând de astăzi, 28 septembrie elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute.

Aceste și alte prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a precizat că noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățământ să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional.

De asemenea, pe parcursul săptămânii precedente, reprezentanții Direcției generale educație tineret și sport (DGETS) au desfășurat mai multe vizite de monitorizare cu privire la respectarea normelor în procesul de organizare a alimentației elevilor; activitatea comisiilor de triere și respectarea unui flux corespunzător de copii în instituțiile de învățământ.

Citeşte mai mult despre

comentarii: