image
Sursa foto: Youtube/JurnalTV

Povestea unui tânăr din Republica Moldova, care conduce în SUA o afacere bazată pe... dor // Cealaltă Basarabie

În această vară, echipa Cealaltă Basarabie a reușit să afle istoriile mai multor moldoveni stabiliți în America. Printre ei se număra și Andrei Nimerencu, moldoveanul care a găsit cum să potolească din dorul celor din State, și de acasă. Tânărul transmite iubire la pachet și multă grijă prin colete.

De peste 24 de ani, Camelia Trăistaru din Craiova este stabilită peste ocean. Pentru că distanța până în România este prea mare, femeia, împreună cu soțul ei, au grijă să transmită din America iubire la pachet. După câteva căutări, Camelia a găsit locul potrivit și mai important, personalul în care are încredere. Pregătește cu multă atenție pachetele pentru România. Alege să trimită spre cei dragi lucruri care le vor fi utile pentru că știe cât de complicată este viața acasă.

Andrei Nimerencu este proprietarul acestei afaceri în Chicago. Moldoveanul știe unde și ce conține fiecare kilogram din cutiile cu destinație de suflet. În cei câțiva ani de când deține această afacere, Andrei a avut multe experiențe. Ca antreprenor, în timp a învățat că atunci când știi toate detaliile nu ai cum să-ți dezamăgești clienții.

În Republica Moldova, Andrei era inginer, însă acum câțiva ani a decis să facă o schimbare, a plecat la studii în România, iar mai târziu a ajuns în SUA. A decis să se mute la Chicago pentru că a văzut mai multe posibilități de dezvoltare.

În Chicago a descoperit cât de mare este diaspora, iar o dată cu achiziționarea afacerii cu transmiterea coletelor a înțeles și ce necesități are.

În America a învățat să fie deschis la provocări și să găsească din orice posibilități. Așa a ajuns să mai creeze o afacere.

Timpul a trecut pe neobservate, dar totuși s-a făcut simțit prin dorul pentru cei dragi. Andrei nu a mai fost în Moldova din 2015. Deși și-a asumat alegerea de a pleca din țară, nu s-a gândit că va dura atâția ani, dar a luat cu el tot ce-i mai bun și drag de acasă.

America i-a dăruit șanse de dezvoltare, siguranță și libertate, însă pentru aceste posibilități, Andrei plătește cu mult dor și momente irecuperabile alături de cei dragi. Chiar dacă nu poate ajunge în Moldova, Andrei a găsit cum să transmită multă și grijă și iubire pentru cei dragi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: