image
Sursa foto: Profimedia

Ce ar fi pățit, de fapt, Roman Abramovich în Turcia, când a fost la negocierile de pace. Ce a aflat presa turcă

Roman Abramovich joacă un rol extrem de important în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, însă patronul lui Chelsea a trecut printr-un moment șocant la prima sa întâlnire cu părțile implicate.

Inițial, s-a spus că oligarhul ar fi fost otrăvit, însă ulterior, informațiile au fost negate.

Între timp, la câteva zile după incident, publicația britanică The Sun citează Haberturk și CCNTurk, care spun că, după ce a ieșit de la negocieri, Abramovich ar fi avut probleme cu vederea din cauza exploziei unei grenade lacrimogene, căreia i-a fost expus ceva timp.

În plus, turcii menționează că nu se știe dacă acea grenadă a explodat accidental, sau a fost o încercare de sabotare a medierii.

Roman Abramovich este un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul în Ucraina pe 24 februarie.

Imediat după acel moment, rusul de 55 de ani susține că și-a pierdut vederea pentru câteva ore, ochii i-au lăcrimat și s-au înroșit, iar pielea de pe mâini și față a început să i se exfolieze și avea o senzație de arsură.

El a fost dus de urgență, cu un avion particular, la un spital privat din Ankara, deși incidentul ar fi avut loc în Kiev. Prezența sa nu a fost făcută public, iar vizita sa a fost ținută secret.

Astfel, varianta otrăvirii cu un agent chimic prezent în ciocolată a picat, cu toate că el și alți doi membri ucraineni care asigurau medierea s-au plâns de simptome asemănătoare.

Atât rușii, cât și ucrainenii au infirmat posibilitatea otrăvirii lui Abramovich, chiar dacă simptomele au continuat și a doua zi, când patronul lui Chelsea a mers în Lvov și apoi în Polonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: