image
Sursa foto: Profimedia

Serbia s-a calificat în semifinalele Cupei Davis, după ce a trecut de Marea Britanie

Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis, după ce l-a învins fără probleme, cu 6-4, 6-4, pe Cameron Norrie (18 ATP), în cel de-al doilea meci de simplu al întâlnirii cu Marea Britanie, joi seară, la Malaga (Spania).

În prima partidă a acestui duel din sferturile de finală ale acestei competiţii rezervate echipelor naţionale masculine de tenis, sârbul Miomir Kecmanovic (55 ATP) s-a impus greu în faţa britanicului Jack Draper (60), cu două seturi câştigate la tiebreak, 7-6 (7/2), 7-6 (8/6), după două ore de joc.

Meciul de dublu nu a mai avut loc.

Serbia, câştigătoarea Cupei Davis în 2010, va întâlni sâmbătă în semifinale echipa Italiei, care a învins joi după-amiază, cu 2-1, formaţia Olandei.

Astfel, la doar o săptămână de la Turneul Campionilor care a avut loc la Torino, Novak Djokovic şi Jannik Sinner se vor înfrunta pentru a treia oară, după ce sârbul l-a învins în finală pe italian (6-3, 6-3), luându-şi revanşa pentru eşecul suferit în faţa acestuia în faza grupelor (7-5, 6-7, 7-6).

Cealaltă semifinală va aduce faţă în faţă echipele Australiei, finalista ediţiei trecute a Cupei Davis, şi Finlandei, care a reuşit să elimine în sferturile de finală Canada, deţinătoarea trofeului.

Finala ediţiei din acest an a Cupei Davis este programată duminică, scrie Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: