image
Sursa foto: moldovagaz.md

Moldovagaz anunță că lucrările de extindere a rețelelor de distribuție se apropie de final

Moldovagaz anunță că lucrările de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale se efectuează conform planului și se vor finaliza în termenii stabiliți. Potrivit serviciului relații publice al companiei, la moment nivelul de execuție a proiectelor constituie 95% per total pe țară.

Astfel, în anul curent a demarat gazificarea pe intern a satului Dobrușa din raionul Șoldănești, deservit de către „Orhei-gaz”. Per total s-au construit cca 0,9 kilometri de gazoduct, ceea ce a permis racordarea la rețea a cel puțin 22 de consumatori. Extinderea rețelelor în localitatea respectivă va continua și în anul viitor.

Sunt finisate lucrările și în satul Nucăreni din raionul Telenești. La prima etapă au fost construiți cca 1,5 kilometri da gazoduct de presiune înaltă și un post de reglare a presiunii a gazelor la intrare în sat. La cea de a 2-a etapă au fost construiți cca 1,3 km de gazoduct de presiune medie și joasă, cu un potențial de racordare a cel puțin de 25 de gospodării din localitatea respectivă.

Întreprinderea „Orhei-gaz” deservește raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina. În anul 2020 în interiorul a 15 localități au fost construiți peste 26 de kilometri de gazoduct, ceea ce a permis racordarea a cel puțin 425 de consumatori.

Volumul investițiilor pentru dezvoltarea rețelelor pe întregul grup din sistemul „Moldovagaz” în anul 2020 s-a triplat și la finele anului va depăși 59 de milioane de lei. Per total, s-a construit cca 132 de kilometri de gazoduct, iar numărul consumatorilor noi, la prima etapă, va constitui peste 2780 de gospodării, cu potențialul de a se dubla în perspectivă.

Moldovagaz mai anunță că investițiile în rețelele de gaze vor crește substanțial și în viitor, iar în următorii doi ani vor constitui cca 290 de milioane de lei, inclusiv TVA. În total, se vor construi peste 500 de kilometri de gazoduct, dintre care 150 de kilometri revin rețelelor interrurale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: