image
Sursa foto: huff.ro

VIDEO // Cristian Tudor Popescu: Vulnerabilitatea cea mai mare a României este Republica Moldova

În prezent, în contexctul agresiunilor Rusiei, vulnerabilitatea cea mai mare a României este Republica Moldova. De aceea este foarte important ca România să continue, din toate puterile, să suțină Republica Moldova din punct de vedere economic, financiar și al schimbului de informații. Declarația a fost făcută de gazetarul și scriitorul român, Cristian Tudor Popescu , la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Aceste agresiuni hibride ale Rusiei asupra Chișinăului vizează ca Republica Moldova să intre sub controlul Kremlinului. În momentul când se realizează aceasta, Republica Moldova devine o bază strategică extrem de importantă pentru Rusia, la graniță cu România. Din această bază, din Moldova, se pot lansa agresiuni hibride asupra României. Rusia n-o să atace România pentru că România e membru NATO, dar agresiuni hibride vor fi. De exemplu, sprijinirea partidului AUR din România, susținere logistică, propagandistică, financiară... Ar putea fi și susținerea altor formațiuni proruse, suveraniste care sunt în România. Kremlinul ar mai putea sprijini mișcările extremiste maghiare din Transilvania. Ar mai fi sabotarea economiei și încercarea de a sabota alegerile, după metode verificate în Statele Unite. Toate acestea se pot întâmpla având ca bază de operații Republica Moldova. Plus provocări și ale lucruri care se pot face la graniță”,

a declarat gazetarul și scriitorul român la „Secretele Puterii”. Cristian Tudor Popescu spune că scopul Kremlinului este de a instala și în România un Guvern care să fie favorabil Rusiei.

„Și atunci se realizează un culoar la Marea Neagră, prin Ungaria și Austria, care sunt deja subordonate Kremlinului, către granița cu Germania. Obiectivul este ca România să devină cel puțin o altă Ungarie sau o altă Austrie în raport cu Rusia. În clipa de față, vulnerabilitatea ce mai mare a României este Republica Moldova. De aceea este foarte important ca România să continue, din toate puterile, să suțină Republica Moldova din punct de vedere economic, financiar și al schimbului de informații”,

a mai declarat Cristian Tudor Poescu. Vedeți mai jos intervenția completă a gazetarului și scriitorului român la „Secretele Puterii”:

Noutăţile partenerilor

comentarii: