image
Sursa foto: Jurnal.md

„Premierul sfidează Regulamentul de subvenționare a agricultorilor”; Platforma DA anunță că va sesiza PG

Premierul Ion Chicu comite un abuz prin condiția pusă agricultorilor, că „pentru cei care protestează, Guvernul nu va debursa bani”. Prin acest ultimatum premierul sfidează Regulamentul de subvenționare și este o depășire a competențelor sale. De această părere este vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Această declarație reprezintă un gest imoral și arogant de intimidare a agricultorilor, care din aprilie strigă că avem secetă severă fără precedent și riscă să intre în insolvență”, afirmă Alexandru Slusari.

„Sub aspect penal declarația de ieri este o depășire crasă a puterii și abuz de serviciu. De când o singură persoană, fie și prim-ministru, decide cui trebuie de oferit compensații și cui nu trebuie? Prin această declarație ați sfidat Regulamentul de subvenționare, pe care l-ați modificat ieri prin decizia colectivă a executivului”, a mai menționat Slusari

Deputatul a conchis că în pofida tuturor carențelor, RM trebuie să se conducă de legile în vigoare, „nu de poftele unui funcționar de stat care și-a pierdut simțul realității”.

La rândul său liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a menționat că ultimatumul înaintat de premier reprezintă un atentat la drepturile constituționale de liberă asociere și liberă exprimare, la democrație și la statul de drept. El a îndemnat societatea să fie alături de fermieri în această perioadă grea. Totodată a anunțat că va depune un denunț la PG și va solicita anchetarea premierului pentru abuz de putere.

Amintim că anterior Platforma DA a solicitat demisia ministrului Agriculturii, Ion Perju.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: