image
Sursa foto: Profimedia

Andy Murray a fost eliminat de la Miami și a făcut un anunț trist

Andy Murray (36 de ani, 62 ATP) unul dintre cei mai importanți tenismeni în activitate, a anunțat că vrea să se retragă în decursul anului 2024.

Jucătorul britanic a jucat, duminică seara, ultimul său meci la Miami Open, unde a fost învins în turul 3 de Thomas Machac. Cehul l-a învins pe scoțian după un meci extrem de intens, încheiat la capătul a 3 ore și 25 de minute de joc, scor 5-7, 7-5, 7-6.

După meci, Murray a declarat că așteaptă să își ia "adio" de la acest sport și să petreacă timp cu familia sa.

"M-am gândit la faptul că este ultimul meci pe care l-am jucat aici, ceea ce e trist, pentru că ador locul ăsta. Mi-am petrecut atât de mult timp aici și mi-aș fi dorit să stau mai mult (n.r. în turneu).

Acest turneu este în mod particular pentru mine unul important, deci a fost puțin mai emoționant să părăsesc terenul astăzi decât ar fi la alte turnee. Acum aștept sfârșitul (n.r. carierei mele), să dau tot ce am mai bun în următoarele puține luni și să pot să stau acasă cu familia", a spus Andy Murray după meciul cu Machac.

Scoțianul a spus deja că se va retrage în vară, fără să specifice totuși turneul, însă un lucru este clar: meciul contra lui Machac a fost ultimul jucat de el la Masters-ul de la Miami.

Andy Murray a mărturisit că nu se află în cea mai bună formă a sa și că jocul său suferă din cauza vârstei înaintate pe care o are pentru acest sport. Chiar dacă tenismenul din Regatul Unit a susținut că-i place ceea ce face, acesta a transmis că se va mai afla în circuit doar timp de câteva luni.

"Probabil nu mai am mult de jucat, dar încerc să o fac cât mai bine în aceste ultime luni. Încă iubesc tenisul și îmi place să-l practic, dar devine tot mai greu să mă ridic la un nivel înalt cu cât înaintez în vârstă. E tot mai dificil să îmi mențin corpul în formă și odihnit", a spus Murray, potrivit Sky Sports.

În cariera sa, Andy Murray a reușit să câștige 3 titluri de Grand Slam (Wimbledon - 2013, 2016 și US Open - 2012)

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: