image
Sursa foto: Profimedia

Luis Enrique, OUT de la naționala Spaniei

Luis Enrique (52 de ani) și-a încheiat colaborarea cu naționala Spaniei după parcursul nefast de la Cupa Mondială din Qatar.

Ibericii au părăsit competiția în optimile de finală, după un eșec la loviturile de departajare, 0-0 (0-3 d.l.d.), cu Maroc.

Speculațiile apărute cu privire la viitorul antrenorului s-au dovedit a fi în cele din urmă adevărate, iar Federația Spaniolă a făcut anunțul despărțirii.

"RFEF (Federația Spaniolă de Fotbal) dorește să mulțumească lui Luis Enrique și întregului său colectiv de antrenori aflat la cârma naționalei în ultimii ani. Conducerea sportivă a RFEF a predat președintelui un raport în care se stabilește că ar trebui să înceapă un nou proiect pentru echipa națională, cu scopul de a continua creșterea realizată în ultimii ani grație muncii desfășurate de Luis Enrique și de colaboratorii lui.

Atât președintele, Luis Rubiales , cât și directorul sportiv, Jose Francisco Molina, au transmis decizia antrenorului. Enrique a reușit să dea un nou impuls naționalei încă de la venirea sa, în 2018, și a consolidat o schimbare de generații în echipă și în fotbalul spaniol.

Luis Enrique s-a calificat în două Final Four din UEFA Nations League, dintre cele trei pe care le-a jucat ca antrenor. A ajuns în semifinalele Euro 2020 printr-un stil definit. A optat pentru tineri și a semănat speranță pentru viitorul echipei Spaniei.

RFEF îi urează lui Luis Enrique și echipei sale mult succes în viitoarele lor proiecte profesionale. Antrenorul a câștigat dragostea și admirația colaboratorilor săi de la echipa națională și a întregii Federații, care îi va fi mereu casă", a fost mesajul postat de RFEF pe site-ul oficial.Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei U21, ar fi favorit să-l urmeze pe Luis Enrique pe banca tehnică a fostei campioane mondiale.

De asemenea, o altă variantă speculată prin presă ar fi cea a lui Roberto Martinez, cel care s-a despărțit de reprezentativa Belgiei, asta după ce nu a putut să treacă de faza grupelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: