După deflagrația din sectorul Râșcani al capitalei, membrii Asociației „Protecția consumatorului” au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au anunțat că riscul producerii unei tragedii similare există și într-un bloc de pe strada Sarmizegetusa.

Reprezentanții organizației obștești susțin de asemenea că instituțiile responsabile ar face verificări selective și dacă unii locatari au fost amendați, alții au fost trecuți cu vederea.

Grigore Cujba locuiește în blocul de pe strada Sarmizegetusa de la darea în exploatare a acestuia și spune că nu a utilizat niciodată o butelie de gaz. În opinia lui, autoritățile ar fi complice la tot ceea ce se întâmplă.

Grigore a adăugat că stă cu frica în sân, știind că în orice moment s-ar putea întâmpla o nenorocire. Cât despre îndemnul autorităților de a-i denunța pe vecinii care au butelii de gaz...

O altă locatară a aceluiași bloc, Liuba Odobescu, spune că utilizează o plită electrică, deși plătește o groază de bani pentru curent, în schimb se simte în siguranță.

Am bătut și la ușa Larisei Koțiubinskaia. Femeia ne-a invitat în apartament pentru a ne arăta că nu are o butelie de gaz. Ea spune că mai bine plătește 400 de lei pe lună pentru curent, chiar dacă este pensionară, decât să-și piardă viața.

Am încercat să vorbim și cu alți locatari ai blocului, dar aceștia au refuzat să discute cu noi. Doar au negat faptul că au în apartament butelii de gaz. Potrivit șefului Direcției Locativ-comunale Chișinău, Ion Burdiumov, în oraș ar fi peste 100 de blocuri care nu sunt conectate la rețeaua de gaze. Acestea au fost construite în perioada sovietică. Iar purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, ne-a spus că, după tragedia produsă sâmbăta trecută pe bulevardul Moscova, se face o nouă numărătoare a acestor blocuri.