image
Sursa foto: Getty Images

Chelsea vrea să "torpileze negocierile". Barcelona își poate pierde puștiul pe care Xavi îl consideră "de neatins"

Thomas Tuchel "s-a îndrăgostit" de noul puști-minune al Barcelonei, Gavi, iar patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, e gata să-i facă pe plac și să-l transfere.

Potrivit publicației El Nacional, britanicii sunt la curent cu situația mijlocașului de 17 ani, care se află în negocieri pentru prelungirea contractului și au făcut o ofertă salarială incomparabilă cu cea pe care Barca i-a propus-o.

Sursa citată susține că Chelsea pur și simplu vrea să "torpileze negocierile".

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Gavi este deja om de bază la Barcelona, iar Xavi îl consideră "de neatins", pentru că dorește să construiască echipa în jurul său, pentru noul proiect pe care îl are la club.

L-a folosit în toate cele 4 meciuri în care a antrenat clubul de la sosirea sa. Și Luis Enrique îl vede om de bază la naționala Spaniei, unde are deja 4 selecții. El este cel mai tânăr debutant în naționala Spaniei.

Gavi e mijlocaș central, dar la Barcelona a fost folosit mai mult în părțile laterale, unde nu se simte la fel de confortabil, însă chiar și așa, a jucat foarte bine.

Gavi a ajuns la Barcelona de la Betis, în 2015, când avea doar 12 ani. Puștiul mai are contract cu catalanii până în iunie 2023.

Gavi știe de oferta celor de la Chelsea, care îl atrage foarte mult și încă nu a dat un răspuns privind prelungirea, pe care Barcelona vrea să o perfecteze neapărat în această lună.

În plus, puștiul e conștient că va deveni în curând unul dintre starurile mondiale și vrea să forțeze mâna Barcelonei. De cealaltă parte, Thomas Tuchel nu renunță la visul său de a-l avea la Chelsea pe Gavi, pe care îl dorește cu orice preț.

Gavi are o clauză de reziliere de "doar" 50 de milioane de euro, sumă pe care Chelsea și-o permite cu ușurință. Dacă și-ar prelungi contractul cu Barcelona, Gavi ar urma să aibă o clauză de reziliere egală cu cea a lui Ansu Fati și cu cea a lui Pedri, un miliard de euro.

Astfel, Roman Abramovic l-a contactat deja pe reprezentantul jucătorului, Ivan de la Pena, iar salariul propus lui Gavi este de 6 milioane de euro net pe an, ceea ce Barcelona nu-i poate oferi, la această vârstă.

Mijlocașul a primit și date despre proiectul pus la cale de Chelsea, care ar urma să facă investiții mari pentru a juca an de an în Champions League, competiție pe care a câștigat-o în sezonul trecut. Asta l-a încântat pe Gavi, care își dorește neapărat să joace la o echipă care să se bată an de an la cele mai mari trofee.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: