image
Sursa foto: Cristina Mastac // Facebook

O fetiță de trei ani riscă să rămână fără un ochi; A fost născută acasă, nu are acte de identitate, iar mama a abandonat-o

O fetiță de trei ani din raionul Ungheni riscă să-și piardă un ochi din cauza unei lovituri primite în circumstanțe neclare pe când avea un an și patru luni. Copila a fost adusă pe lume acasă, iar după naștere, mama a abandonat-o, fiind crescută de către bunică.

Acest suflet nici măcar nu figurează ca cetățean al Republicii Moldova deoarece nu are niciun act de identitate, iar din acest motiv nu poate primi îngrijiri medicale, ne spune Cristina Mastac, femeia care luptă pentru a o vindeca și pentru a-i oferi un trai mai bun.

Problema cu ochișorul e destul de gravă. Acum de urgență Direcția Raională Ungheni îi perfectează un act precum că bunica are grijă de copilă. Astăzi am fost cu fetița la o clinică privată, am consultat doi medici. Fetița are nevoie de intervenție chirurgicală pentru a-i drena sângele acumulat... Acolo sunt deja multe schimbări și la oasele faciale. Sperăm să-i putem salva ochiul”, ne spune Cristina.

Cristina Mastac // FacebookCristina Mastac // Facebook

Din motiv că fetița nu are acte de identitate nu poate fi operată deoarece este necesară semnătura părintelui, tuturelui pentru anestezie. În aceste momente se lucrează de urgență pentru a obține actele de identitate, ne explică Cristina.

Cei care vor să o ajute pe copila de trei anișori din raionul Ungheni pot apela la Cristina Mastac ( 069939897).

Citeşte mai mult despre

comentarii: