image
Sursa foto: Profimedia

Serena Williams, OUT din clasamentul WTA după 25 de ani!

Serena Williams (40 de ani) a suferit o accidentare gravă, în luna iunie a anului trecut, la meciul cu Aliaksandra Sasnovich (28 de ani, locul 58 WTA).

Câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, sportiva din SUA nu a mai jucat de la ediția de anul trecut a turneului de la Wimbledon. Serena a evoluat în doar 6 turnee de la începutul anului 2021 încoace, iar acum a ajuns pe locul 276 WTA, scrie Tennis World USA.

După Wimbledon 2022, Serena Williams își va pierde toate punctele din ierarhia WTA. Marea campioană din SUA va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată din octombrie 1997 încoace, adică de aproape 25 de ani, scrie sursa citată.

Serena Williams a obținut prima sa victorie în tenisul profesionist la Scottsdale, la finalul anului 1997, iar în 1998 a reușit să pătrundă în TOP 20. Ascensiunea a fost fulminantă, iar jucătoarea americană a intrat în TOP 4 în 1999, an în care a cucerit primul să trofeu de Grand Slam - US Open.

În ciuda accidentărilor, Serena Williams a evoluat la nivel înalt timp de mai bine de două decenii, în care a cucerit 23 de titluri majore. Ea se află la o lungime distanță în acest top de Margaret Court, cea care deține recordul all-time de turnee de Grand Slam - 24.

Serena Williams a încheiat anul 2021 în afara TOP 40 pentru prima dată din 2006 încoace. Ea s-a confruntat cu numeroase accidentări în ultimii doi ani, iar după Wimbledon 2022 nu va mai fi clasată în topul WTA.

Serena Williams a cucerit 73 de titluri WTA

Serena Williams are în palmares 23 de titluri de Grand Slam

Serena Williams a cucerit de 5 ori Turneul Campioanelor

Serena Williams a cucerit aurul la Olimpiada din 2012, de la Londra

Serena Williams (40 de ani), care este în continuare în căutarea celui de-al 24-lea titlu de Grand Slam, nu a mai jucat de anul trecut, de la Wimbledon.

Marea campioană din SUA își pregătește revenirea pe teren după exact un an și vrea să participe la Wimbledon 2022.

Deși a stat mai mult departe de teren în ultimii ani, Serena Williams a continuat să semneze noi contracte de sponsorizare, care i-au adus sume importante.

Tennis World USA scrie că Serena Williams și Lincoln sunt în cel de-al șaselea an de parteneriat. Anterior, sportiva avusese o înțelegere cu producătorul britanic de automobile Aston Martin.

In 2016, Serena Williams a semnat un parteneriat cu Lincoln, iar la ediția din acel an a US Open apărut cu modelul Navigator L. "E al meu! L-am cumpărat!", spunea marea campioană americană într-o reclamă care a făcut înconjurul lumii în 2017. De atunci, Serena Williams circulă exclusiv cu modelele produse de Lincoln, scrie sursa citată.

La US Open 2022, Serena ar urma să apară cu ultima versiune de Lincoln, creată special pentru ea, din care ar putea susține chiar și conferințe de presă. Noul model este dotat cu o conexiune solidă la internet, dar și cu o cameră video HD.

Citeşte mai mult despre

comentarii: