image
Sursa foto: jurnal.md

CEALALTĂ BASARABIE // Veronica Ungureanu și Alexandru Șura, despre viața în trei

Ambii muzicieni cotați și apreciați în Canada, Veronica Ungureanu și Alexandru Sura, trăiesc cea mai așteptată perioadă din viața lor. În urmă cu jumătate de an, cei doi au devenit părinții unui băiețel care de pe acum le arată cât de mult îi place muzica. Basarabenii preferă să-l țină pe Damian departe de ochii internauților, însă nouă ne-a reușit să aflăm, în premieră, despre cum e viața lor în trei.

Veronica Ungureanu a emigrat în Canada în urmă cu 14 ani, alături de părinții ei, Larisa şi Valeriu Ungureanu, violonişti apreciaţi în R.Moldova.

Alexandru Șura a reușit să ducă faima țambalului peste ocean acum 12 an, când a decis să se stabilească cu traiul în cel mai mare oraş din provincia canadiană Quebec – la Montreal.

Cei doi muzicieni trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de 12 ani, iar în urmă cu patru ani au devenit oficial soț și soție.

cealaltă basarabiecealaltă basarabie

Au aflat că vor deveni părinți de Crăciun

Ambii își doreau foarte mult să devină părinți, însă fiind firi foarte bine calculate, amânau momentul. Până anul trecut, când pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun, Veronica a aflat că este însărcinată.

„A fost o surpriză foarte mare când am aflat că sunt însărcinată. Cred că a fost cel mai frumos cadou pe care ar fi putut să ni-l aducă Moș Crăciun. Demult ne doream, dar așa a vrut Dumnezeu. Lui Sandu i-am zis că-l așteaptă un cadou sub brad și așa a aflat că va deveni tătic. S-a emoționat și el foarte mult. Este primul copil, unul foarte dorit și așteptat”, ne-a declarat violonista, cântăreaţa şi profesoara de vioară.

Despre sarcină, Veronica susține că a fost una foarte ușoară, iar bebelușul i-a permis să lucreze până pe ultima sută de metri de venirea pe lume a acestuia.

cealaltă basarabiecealaltă basarabie

A visat că va fi băiețel

Până a afla sexul copilului, muziciana credea că va avea o fetiță, iar Alexandru Șura spunea că barza le va aduce un băiețel.

„Pe 19 aprilie am aflat că vom avea un băiețel. S-a întâmplat în cadrul unei petreceri. Nu ne-am dorit să aflăm rezultatul ecografiei decât atunci. Apropo, rezultatul a fost pus într-un plic și l-am dat unei bune prietene care între timp a devenit și nana lui Damian. Ea a fost cea care a organizat petrecerea. Cu trei zile înainte de eveniment eu visasem culoarea albastră și îmi tot ziceam că nu are cum să fie băiețel, că va fi fetiță. Așa simțeam! Nu am crezut până în ultimul moment”, povestește violonista.

Damian s-a născut acum jumătate de an, la sfârșitul lunii august. Părinții i-au ales numele în momentul când i-au auzit vocea și l-au ținut în brațe.

Despre viața de părinții, muzicienii susțin că este „fantastic de frumoasă”.

„Sunt și nopți nedormite, dar sunt norocoasă că mă lasă să dorm. Viața noastră este mult mai frumoasă și suntem mult mai fericiți. Este un copil atât de dorit și de bunici încât nu ne vedem viața fără de el”, adaugă fericita mămică, precizând că își dezmiardă puiul „dragostea, iubirea, fericirea și puiul mamei”.

La capitolul de la cine a moștenit cele mai multe trăsăturii, Alexandru și Veronica susțin că părerile sunt împărțite. Rudele țambalagiului consideră că seamănă cu mama, iar cele ale violonistei – cu tata.

cealaltă basarabiecealaltă basarabie

Ajutați de bunice

Violonista a susținut spectacole până în ultimele patru zile de a-l aduce pe lume pe Damian, iar primul concert l-a avut la trei săptămâni de la naștere.

„Spectacolele sunt programate din timp, de vreun an și jumătate, iar aici dacă refuzi odată, a doua oară nu te mai invită. Sunt în concediu de maternitate la școală, ca și profesor, dar ca muzician nici eu, nici Sandu, nu avem pauze. Ne ajută bunicele atunci când avem nevoie. Am avut norocul că bunica Tamara a venit special din Moldova ca să stea cu Damian. Nu exclud faptul de a apela și la o bonă, dacă nu va exista o soluție, însă atâta timp cât mama este lângă mine, sper să nu fie cazul.

Chiar și la grădiniță aș vrea să-l dau cât mai târziu posibil, poate direct la școală căci aici se începe la 5 ani”, ne mai povestește Veronica Ungureanu.

Îi place muzica populară

Și cum Damian a auzit muzică încă din perioada când se afla în burtica mamei, acum orice criză și orice plâns se oprește cu muzică.

De va alege calea părinților, rămâne de văzut, însă Alexandru Șura nu prea ar vrea acest lucru deoarece știe cât de greu se câștigă această pâine.

„Va crește și singur va decide, deși noi vedem că-i place la nebunie muzica, în special cea populară. De cum o aude începe a fi mai vesel, chiuie, dansează”, adaugă basarabeanca din Montreal.

Recent, pe 1 februarie, Alexandru Șura și Veronica Ungureanu, și-au creștinat micuțul. Sărbătoarea a fost una de familie, de la care nu au lipsit oamenii dragi ai familiei, unii din ei veniți din Toronto.

cealaltă basarabiecealaltă basarabie

Cei doi și-au dorit ca la botez să fie prezente și rudele din Moldova, însă cum drumul este unul lung și obositor, cei din urmă îi așteaptă acasă pentru a recupera evenimentul.

Damian are cinci perechi de nani din Montreal și trei perechi din Moldova, și este răsfățatul acestora.

Chiar dacă are odaia lui, părinții nu se pot despărți de acesta și savurează din momentele cât este micuț și poate dormi cu ei.

Cât despre încă un copil, Veronica ne-a răspuns că-și mai dorește nu unul, ci doi, iar venirea acestora o va decide Dumnezeu.

Povestea Veronicăi Ungureanu o puteți citi aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: