Publicăm mai jos scrisoarea anonimă integral

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat expediază această scrisoare către instituțiile abilitate a statului de a face lumină și a pune legea în aplicare, pentru a demonstra, că se vrea schimbare în Republica Moldova, dar nu mimare, noi sperăm că noua guvernare va fi altfel.

Cazul ține de acțiunile de corupție a directorului adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Violeta Bălan, care de mai mult de 2 ani, prin metode ilegale însușește abuziv banii publici, deoarece Doamna V. Bălan la altceva nici nu se pricepe, fiindcă nu are nici studii în domeniu și nici capacități manageriale.

Acest caz a fost investigat de către Centrul Anticorupție, dar cu părere de rău, noi angajați am așteptat și așteptăm, ca Centrul Anticorupție să finiseze ancheta și să ia o hotărâre, dar cu regret Violeta Bălan, directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat și până astăzi gestionează banii publici alocați Serviciului, fără nici o transparență.

Noi ne întrebăm Doamnă Ministru G. Mincu, oare nu este de competența DVS să faceți lumină și să contracarați astfel de cazuri, să promovați specialiști competenți și integri la funcția de Director al Serviciului?, însăDumneavoastră în calitate de Ministru ați delegat-o pe Doamna V. Bălan să reprezinte R. Moldova la Conferința ONU, și să Vă însoțească în delegația oficială, cum să înțelegem astfel de atitudine?, oare nu sunteți complice la promovarea și susținerea cadrelor corupte ? pozele de pe pagina web a MADRM denota acest fapt, unde DVS și Violeta Bălan cu drapelul Moldovei la Conferința ONU din India.

Doamnă Ministru oare să ne așteptăm că se va proceda la fel, când un fost Ministru al Mediului, l-a propus pe fostul Director al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cercetat penal, pentru a fi decorat cu Distincție înaltă a statului?, cu Ordinul „Gloria Muncii”,Moldova –țară de minuni.

Speram, ca nu aceasta este politica PAS de promovare a cadrelor !!!

Noi nu am semnat scrisoarea, de frică că trăim în:

„ Moldova –țară de minuni”.

Contactată de Jurnal.md pentru o reacție Violeta Balan a negat acuzațiile precum că ar fi interprins anumite acte de corupție și spune că ar fi vorba despre o concurență. Mai exact, cineva din interior ar încerca prin diverse metode să ocupe funcția de director al SHS, încercând să o ponegrească.